Hypnopôrod a muži

Volám sa Dávid a osobne som si prešiel kurzom Hypnopôrodu a následne som bol veľmi blízko pri tom ako sa všetko dialo a vyvíjalo. Mne osobne hypnopôrod dal veľa a to hlavne z takej stránky spokojnosti a kľudu, keď som mohol vidieť , ako moja manželka doslova zo dňa na deň naberá viacej a viacej pokoja a viery v krásny a bezbolestný pôrod. Celý tento proces , čo sa odohrával priamo vedľa mňa, ako sa Ivanka naučila ovládať svoje myšlienky a telo, bol pre mňa značne upokojujúci a dodával mi istotu , že ona to zvládne.

Samozrejme ako každý mladý otec som mal veľmi veľa otázok ohľadne spoločného prvého pôrodu v našom manželskom živote. Všetci sa sústredili a sústredia hlavne na budúcu maminku, čo je samozrejme logické a absolútne normálne , ale my oteckovia máme tiež strach a prežívame tieto chvíľky veľmi emotívne a empaticky. Jedným slovom sa bojíme o svoju milovanú manželku a o prvé dieťatko v našom živote. Žiaľ na Slovensku je pojem pôrod  synonymom  – Ukrutná bolesť , ako keby Vám lámali kosti  a mnoho iných horibilných vecí, ktoré nejdem ani písať …

Tieto vyjadrenia Vám teda vôbec nepridajú na aj tak dosť napätej situácii, keď je Vaša manželka v strachu a v strese z pôrodu , má hormonálne výkyvy , neustále jej býva zle, stále len spí a časom sa už  len vlečie ako parný valec, a to nehovorím že papá dve na tri a v riadnych množstvách a potom sa hnevá na seba a pripadá si neatraktívna a veď každý otecko si to asi vie predstaviť o čom vravím.

A poviem Vám na tieto všetky obavy , strach a neistotu z tehotenstva a pôrodu existuje jediné slovo hypnopôrod. Je to fantastická metóda , ktorá dodáva Vašej manželke sebavedomie a vieru v dobrý , ľahký a bezbolestný pôrod a keď máte doma šťastnú , pokojnú a vyrovnanú manželku , tak celé tehotenstvo a pôrod je pre oteckov veľmi príjemným silným zážitkom, na ktorého konci je narodenie Vášho synčeka alebo dcérky.

My s manželkou máme doma  6 mesačného synčeka , ktorý sa narodil touto metódou a poviem Vám , neviem 100 percentne , či je to tým ako kľudne prišiel na svet , ale všetci čo si prežili prvé mesiace života svojich ratolesti by vedeli rozprávať o prebdených nociach, mne sa také nič nestalo ako kľudne prišiel na svet tak kľudne spáva , papáva, hrajká sa a užíva si nádherného života.